Home » Hvorfor dataspill er morsomme for alle aldersgrupper

Dataspill er morsomme for alle fordi dagens spill kan by på noe for alle. Det finnes dataspill med alle mulige tema, tilpasset alt fra småbarn til voksne. I dag er det heller ikke like mye kritikk mot dataspill. Dagens generasjon vokste opp med dataspill, og det de denne generasjonen som nå lager spill som passer for alle.

Dataspill har blitt så populære at noen spill til og med har blitt til filmer, og spilltreff trekker tusenvis av spillere overalt der de blir arrangert. I Norge arrangeres blant annet The Gathering og andre, lokale spilltreff. Det blir også spilt turneringer i dataspill, for eksempel brukes spillet League of Legends til dette. Det arrangeres nasjonale turneringer, og til og med verdensmesterskap. Denne typen turneringer er spesielt populære i Asia, der det finnes spillere som lever av å spille dataspill på heltid.

Dataspillene har tilpasset seg alle spillere, og de har også blitt lettere tilgjengelige. I dag kan man spille på PC, spillkonsoller, TV, DVD-spillere, nettbrett og mobiltelefoner. Det finnes også flere gratisspill enn tidligere, så man kan ha det moro uten å blakke seg. Konsoller blir tilpasset spillene, med bevegelseskontroller, matter og til og med kamera som er med på å endre måten man spiller på.

Statistikken viser at spillerne har blitt en mye mer variert gruppe. Candy Crush er et spill som lokker til seg spillere i alle aldre. Det finnes til og med folk i nittiårene som er aktive spillere. Småbarn er også aktive spillere, enten de spiller pedagogiske spill eller prøver seg på Minecraft og mer avanserte spill. Dagens barn og unge kommer antakelig til å bli enda dyktigere spillere og spillutviklere enn sine foreldre, ettersom de har vokst opp omgitt av spill. Dermed går nok spillutviklingen inn i en lys framtid.